• Fitxa Tècnica Cursa

  Descripció de la Cursa Llarga

  23Km recorrent les crestes tivissanes i salvant uns 1400m de desnivell positiu

  Aquest any com es podrà comprovar , trobareu foça canvis en el traçat de la cursa, ja ens direu que us sembla.

  Com sempre començarem des de la zona del Càmping/Alberg per anar a donar un tomet pel poble fins a l’església. Des d’aquí anirem baixant fins al punt més baix de la cursa, La Roja, continuarem per la zona de pixavaques i els caus (avituallament líquid), i aquí cap amunt per una zona oberta per enguany, fins arribar al Coll de Maula , ben aprop del Morral de Penarroja (lloc emblemàtic per l’escalada). Des del Coll de Maula (avituallament líquid  i control de pas), anirem a buscar el Coll del Ventall i i d’aquí cap a Sant Blai per passar pel costat del punt on es va fer la primera marca d’un GR a Catalunya fa poc mes de cinquanta anys.

  Voluntaris de la Cursa de 2011


  Continuarem la cursa per retornar al poble (sí, tornem al poble pe recuperar la Llena) per  enfilar de nou la Pujada de la Llena (abans de pujar,avituallament sòlid i control de pas). Al final de la Llena,  descens per on els altres anys pujavem, El Grau. Des del Grau, continuarem cap al Monegret (avituallament sòlid i control de pas) i d’aquí cap al nou i treballat tram que passa pel damunt de les Cabreres i que porta directament  a la Tossa (control de pas). Baixarem al Coll de Monetze (avituallament sòlid més control de pas). I  per acabar l’últim tram, anirem a buscar Cabells i baixada per la Garita fins al barranc de la Foig i final de cursa al Càmping. Avituallament final, dutxa i rostida per a tots els corredors.

   

  Descripció de la Cursa Curta

  11Km pel segon troç de la cursa i salvant uns 725m de desnivell positiu

  És el primer any que fem aquesta variant de la cursa, a veure com surt.

  Començarem a la zona del Càmping/Alberg per anar a buscar la Pujada de la Llena, un cop siguem dalt de la Llena, baixada pel Grau per  arribar al Monegret (avituallament i control de pas), pujarem a les Cabreres per anar a buscar La Tossa (punt més alt i Control de pas). De la Tossa anirem al Coll de Monetze (avituallament i control de pas), Cabells i retorn cap al poble per la Garita.

  Com heu pogut comprovar, la cursa curta, coincideix amb la segona part de la Cursa!!

  Resumint, 5 controls de pas:

  1. Primer Pas per Tivissa (només Cursa Llarga (* Control de pas eliminatori)
  2. Monegrets
  3. Tossa
  4. Monetze
  5. Arribada

  D’avituallaments n’hi haurà 6:

  1. Els Caus (líquid) (Només Cursa Llarga)
  2. Maula (líquid) (Només Cursa Llarga)
  3. Tivissa (sòlid)  (Només Cursa Llarga)
  4. Coll de Monegrets (sòlid)
  5. Coll de Monetze (sòlid)
  6. Arribada (sòlid)

  Podeu consultar-ne el traçat aquí.